JäsenkorjausPalautetaan keho luonnonmukaiseen tilaan niin, ettei kehon omalle puolustukselle ole tarvetta.
Palautetaan keho stressittömään tilaan, alkupisteeseen.

» Kalevalainen Jäsenkorjaus


kuva
Oppi-isämme mestariparantajat Pentti Penttilä ja Olavi Mäkelä


Raimo Kuronen Espoo 13.01.2008

Esimerkkitapauksena eräässä tv-ohjelmassa oli teini-ikäinen tyttö, jonka voimakkaasti skolioottinen selkä (kieroselkäisyys) ainoana hoitona kerrottiin olevan korsettihoidon lisäksi "jäykistysleikkaus", jolla toimenpiteellä selkäranka pakotetaan suoristumaan normaaliksi? Ja lääkäri hehkutti miten tällainen hoito on hyvää. Ohjelmassa ei mainittu sanallakaan, mitenkä mahdollisesti on hänen tilanteensa 5, 10 tai 20 vuoden kuluttua?
Kuitenkin on olemassa (Kuopion Yliopisto Prof. Matti Närhi) tutkimus koe-eläimillä, mitä tapahtuu selän nikamissa kun selän liikkuvuus poistetaan jäykistämällä, vain lyhyeksikin ajaksi (muutamaksi päiväksi )?
Ensiksi jäykistetyllä alueella ilmeni koe-eläimillä tulehdus ja toiseksi nopeasti etenevä artroosi, fasettinivelten kuluma ja rappeutuminen? Miksi ohjelmassa ei tuotu esille riskejä, joita jäykistysleikkaus aiheuttaa?
Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa pyritään palauttamaan kehon luonnollinen liikkuvuus kaikilla osa-alueilla, käyttäen vanhoja tehokkaiksi havaittuja mobililisaatio tekniikkoja. Ja mikä tärkeintä, ei tuoteta hoidossa kipua, vaan pehmeästi käyttäen kehon omia luonnollisia liikeratoja palauttamaan normaali liikkuvuus takaisin kehon tuki ja liikuntaelin alueille. Näin toimien, ei tuoteta ihmiselle myöskään pitkällä aikajanalla terveydellistä haittaa, jota selän jäykistysleikkaus aina aiheuttaa.
"Liike on selälle hoitoa", on tuttu asia myös nykyajan lääkärikunnalle.
Se seikka, että esimerkkiasiakkaan lantiokori, ja operoidun rangan yläosa olivat vielä virheasennossa, ei tuntunut ollenkaan huolettavan asianosaisia.
Mistä liike otetaan jäykistetyssä selässä? Tietenkin AINA sieltä mistä se helpoiten on mahdollista ottaa, ja liikkuvuutta sinne tulee väkisinkin liikaa (yliliikkuvuus) ja se, aiheuttaa jatkuessaan hankauksen ansiosta degeneratiota diskuksissa ja artroosia fasettinivelissä sekä altistaa tulevaisuudessa prolapseihin (välilevytyrä). Myös lonkkanivelet (epätasapaino alueilla mitä ilmeisin) joutuvat suureen rasitukseen, josta seurauksena on lonkkanivelien artroosi ja edessä on keikoniveloperaatio. Tämä asia olisi ollut tytön vanhempien myös hyvä tietää.
Minulla on ollut jäykistysleikkausuhan alla olevia asiakkaita. Eräskin 50v nainen, muutama vuosi sitten, sai pitkälliseen alaselkävaivaansa avun, eikä hänen skolioottista selkäänsä tarvinnut leikata "jäykäksi". Pitkään jatkuneen sairaslomansa jälkeen, hän pystyi palaamaan työhönsä (hammashoitaja). Hänen alaselässä oli kuulemma "yliliikkuvuutta" (hoitavan lääkärin diagnoosi), josta aiheutui hankala pitkäaikainen kipu? Hänen selässä oli yliliikkuvuutta L1-Th 11 alueella, jonka hoitava lääkäri oli todennut, mutta ei huomioinut aliliikkuvuutta L2-L5 välistä, joka mielestäni oli syynä hankalaan kipuun (lanneranka mutkalla vasemmalle). Kalevalaisella jäsenkorjaushoidolla selkä korjattiin normaalisti liikkuvaksi myös liikkumattomalle L2-L5 skolioosialueelle.

Myös korsettihoitoa pidettiin ainoana "pätevänä" hoitokeinona ohjelmassa?
Myös tällaista teinityttöä olen hoitanut jolle tunnetun sairaalan lääkäri määräsi korsetin ainoana tepsivänä hoitona?
Tyttö kuitenkin kävi vastaanotollani korsettihoidon alussa ja skolioosin aste oli muistaakseni 27 tai 28 astetta ja seuraavaan sairaalakäyntiin (välissä 4-5 kalevalaista jäsenkorjaushoitoa) oli lääkärin ihmetykseksi skolioosin asteluku pudonnut 17 ja tytön olo helpottanut ratkaisevasti.
Kustannusvaikutuksista voisi sanoa, että virallisen puolen leikkaus ja korsettihoidot tulevat maksamaan yhteiskunnalle 100 ellei 1000 kertaa enemmän kuin Kalevalainen Jäsenkorjaushoito ja tärkein, että ihmiset saavat pitää kehonsa LIIKKUVANA ja terveenä. Monet kipukierteessä olevat ihmiset joutuvat vaivoihinsa syömään suuria määriä tulehduskipulääkkeitä ja tämä kustannus on myös suuri.
Ja lopuksi Prof. Osmo Hännisen suulla sanottu asia, että Suomessa kuolee vuosittain enemmän ihmisiä tulehduskipulääkkeiden aiheuttamaan toksiiniaan kuin ihmisiä liikenteessä. Sekä kaiken kaikkiaan virheellisestä hoidosta maamme sairaaloissa kuolee vuosittain noin 3000 henkilöä.

Raimo Kuronen
Mestari Kalevalainen kansanparannus


MERISUOLAKÄÄREOHJE

Annostus: 1 litra vettä ja 3rkl merisuolaa.
Esim. 3litraa vettä ja 9 rkl merisuolaa. Kuumenna n. ½ litraa vettä lähes kiehuvaksi ja sulata suola siihen. (Sulaa huonosti huoneenlämpöiseen veteen) Mutta älä keitä suolaa koska koostumus muuttuu. Lisää hanasta loppuvesi. Liuos on nyt valmista käytettäväksi ja säilyy käyttövalmiina, niin kauan kuin nestettä on, säilytä esim, kylpyhuoneessa. Liuoksen käyttölämpötila on huoneenlämpöinen eli 20- 22 astetta.
HUOM! Talviaikaan kannattaa liuos tehdä 40- 50 asteiseksi, niin ei tarvitse palella kylmien ja märkien kääreiden päällä.
Kostuta liuokseen pyyhe (tarvittaessa isompi esim. selkään) väännä niin, että ei valu vettä. Aseta pyyhe iholle hoidettavaan kohtaan esim. polveen ja siihen muovi päälle ja peittele itsesi vielä lämpimästi peitteellä ettet vilustu. Selkää ja hartia- niska aluetta hoidettaessa on asetettava iso muovi sängyn tai sohvan päälle, siihen sitten suolaliuokseen kostutettu pyyhe jonka päälle asettaudut makuulle niin että tulee hyvä kontakti selkäalueen tai niska hartia- alueen iholle. Peittele itsesi vielä lämpimästi hoidon ajaksi.
Hoida 1-3 kertaa päivässä 45min- 1tunti ajan. Jatka hoitoa muutaman päivän ajan ja pidä sitten pari taukopäivää. Jatka näin, esim. 3pv. merisuolakäärehoitoa ja 4 taukopäivää.

Jos sinulla on munuais, virtsarakko tai eturauhasvaivaa, tällöin veden tulee olla + 37 asteista, koska kylmä aiheuttaa ärsytystä mainituissa vaivoissa mutta ei jos käyttölämpötila on +37 astetta.

Akuuttitilanteissa merisuolakäärettä voi ottaa joka tunti 10 min ajan ja tarvittaessa vielä kylmäpakkausta kipualueelle, esim. pakasteesta jotain kylmää, mutta ei suoraan iholle vaan ensin iholle ohut pyyhe tai käsipaperia.

Tämä vanha perinteinen hoitomuoto tehoaa hyvin kipuun, tulehdukseen ja turvotukseen.
Ota kuitenkin lääkärin määräämä lääkitys loppuun, kivun jatkuessa ota yhteyttä jäsenkorjaajaan tai neuvottele lääkärin kanssa lisätutkimuksista.


contpics/1.jpg
Raimo Kuronen, Puh. 0500-262997 | Irma Kaikkonen, Puh. 050-3717076
Savikiventie 3 E 20, 01700 Vantaa